Tuesday, February 1, 2011

Gembira - Part 2

Setelah Kak Seha "drop" kat Avenue K, Jalan Ampang, zam pun terus pergi ke Cafe favourite zam iaitu NYONYA CORNER..huhuhuhuh..kat sini Wi-Fi nyer laju and set value meals nyer pun berpatutan harga nyer. Setelah sampai disitew, zam order air minuman favourite zam iaitu White Coffee. Zam buka lappy and terus online FB and chatting ngan my friends kat U.S...heheheh..

Kak Seha Beins sekeluarga pulang ke hotel dimana mereka menginap. Kak Seha Beins ni adalah seorang perunding tentang METAPHYSICS..so kalau ada sesiapa yang hendak mendapatkan khidmatnyer, sila inbox zam kat Facebook ok..(Note : Kak Seha, zam nak promote pasal Metaphysics ni..heheheheh). Kak Seha juga merupakan rakan sekolah kepada pelakon terkenal Elliesuriaty Omar. Jadi semalam, Kak Ellie nak datang jumpa kak Seha. Just amongst friends kan..huhuhu..zam ni memang kacau daun kan. So zam pun tak nak ketinggalan untuk menemui pelakon "favourite" zam ni. Apa lagi, kak seha cakap nak jumpa Kak Ellie tak, of course, mestilah nak kan..siapa yang nak lepaskan peluang ni..tambahan Kak Elliesuriaty Omar ni memang zam minat sangat. Lakonan nyer mantap and she got her own trademark...I love her so much.


Bersama pelakon pujaanku ELLIESURIATY OMAR
 Setelah menerima "isyarat" dari Kak Seha menyatakan bahawa Kak Elliesuriaty dah sampai kat lobby hotel yang dia menginap, zam pun pack my things and jalan kaki ke hotel tersebut. Perasaan zam sangat gembira sangat bila nak berjumpa dengan Kak Elliesuriati ni...Terkesima, teruja pun ada jugak..hehehhe..Sampai dilobby hotel, zam sms kak Seha, tak nampak pun Kak Elliesuriati, Kak Seha cakap, dia ada kat kawasan tu..Perasaan zam ni macam malu pun ada, excited pun ada..heheheh..akhirnyer, tinjau punyer tinjau, nampak dia. Seorang pelakon amat berbakat besar yang bernama Elliesuriaty Omar sedang duduk bersama teman wanitanyer. Dalam hati zam, alamak, malu nyer aku, siapa lah diri ni kan..huhuhu..Amat terperanjat, kak Ellie tersenyum dari jauh dan menyapa diriku ini. Zam kenalkan diri and duduk serta berbual. Kami rancak berbual walaupun dalam hati zam berdebar2 ...maklumlah, berjumpa dengan orang yang terkenal..huhuhuhu..setelah beberapa minit
kak Seha Beins sampai...maka suasana menjadi riuh sebab Kak Seha and Kak Elliesuriaty ni memang kawan baik. Alhamdulillah, semangat kawan macam ni lah yang kita nak. Kak Ellie adalah seorang yang very down to earth person, friendly and mudah senyum. Zam amat senang berbual dengan nyer..baik sangat....muka dia secara "LIVE" pun manis sangat...zam suka gaya dia..

To Kak Elliesuriati : Zam doakan kak ellie success dalam apa jua bidang atau pekerjaan yang sis lakukan. Insya Allah, kita sentiasa didalam lindungan Allah dan sentiasa dalam perhatian Allah. Kita sama bintang sis. Kita adalah orang PIECES..hehehehe..PIECES ni sensitif and kuat berfikir..sama lah kita kak Ellie..Tapi orang berfikir ni beruntung kan kak Ellie, kita fikir apa yang akan terjadi dan apa yang bakal menyusul terjadi selepas tu kan....Cuma PIECES ni, kita perlu berfikiran positif ...hehehehe..Kak Ellie, zam mengambil kesempatan ni untuk mengucapkan terima kasih sebab sudi meluangkan masa dan memberi zam peluang bersama2 dengan teman dan rakan Kak Ellie semalam. Zam memang having fun semalam ...Hope we can meet again...zam ada beberapa "storyline" yang zam nak bagi...I got a few real stories which happened out there so that can transform it into drama or film. Insya Allah, zam tengah "writing" tentang storyline nyer...Moga Allah memberi zam idea...Wishing you all the best in your future endeavour kak Ellie.. Muuahh! Love you sis....

Begitulah cerita semalam yang buat zam happy sangat...zam dapat berjumpa dengan pelakon kegemaran zam. Zam juga enjoy dengan the rest of the peoples yang ada bersama-sama dengan Kak Elliesuriaty Omar. Kak Seha Beins, once again, thank you so much. Zam beruntung sebab dapat mengenali you and your friends (of course and especially Kak Elliesuriati).. zam happy sangat semalam.

Bersama-sama teman yang lain
Dalam pukul 10.30pm, kakak zam call and dia nak "fetch" zam. Tapi dia suruh zam tunggu dia kat Citibank..so zam pun beredar dari hotel tersebut dan berjalan and tunggu my sister kat Citibank...dalam 5 minit my sister datang and kami pun balik menuju rumah my parents kat Gombak..

Itulah serba sedikit pengalaman gembira zam semalam. Cherish the moment so much.

Love to : Kak Seha Beins, Kak Elliesuriati, Kak Knot & Sham. Not to forget, to Auntie (Kak Seha's mother-in-Law) and kak seha's children....

Note : Sesiapa yang ingin mendapatkan rundingan tentang METAPHYSIC, inbox me at my Facebook. I will inform Kak Seha on the consultations...

Kak Seha Beins & Kak Elliesuriaty Omar
Ohh! Sebelum tu, jangan lupa saksikan drama lakonan Kak Elliesuriaty Omar melalui slot Cerekarama di TV3 yang bertajuk BIARKAN AKU MENANGIS pada 5hb Februari 2011 (Sabtu)...Jangan lupa!

3 comments:

  1. woww panjang lebar. can bayangkan how excited u were then. ellie memang baik. tak sombong and intelligent.

    ReplyDelete
  2. kak gee : memang excited kak gee..hehehehe..yup, dia memang humble person..baik sesangat

    ReplyDelete
  3. zam kitaorang pun minat elliesuriaty, suka caraa dia berlakon.

    ReplyDelete