Thursday, January 27, 2011

Kawan

As Salam semua...Good evening...Zam masih di Avenue K, Jalan Ampang bersama kawan2 yang setia. Kawan dan sahabat? Sama makna ker? Bagi zam, kalau kita berkawan, kita perlu cari kawan yang mampu bersusah payah dengan kita. Sekarang ni, banyak jenis kawan. Kawan makan kawan, kawan suka tikam kawan, kawan suka iri hati, cemburu dan sebagainyer. Yang paling takut sekali, kawan yang bergelar "musuh dalam selimut"..Ini lah yang paling zam takut sekali. Apa2 pun, zam berserah dengan Allah dan kalau boleh zam nak "filter" dan zam nak berkawan dengan orang yang boleh menerima zam seada nyer..Yang paling penting ikhlas untuk berkawan dan jangan ambil peluang sesama sendiri. Respect each other..tu yang paling penting. Zam tak suka orang hipokrit dalam segala hal...Audzubillah! Janganlah zam dapat kawan macam ni..dan sekiranyer ader, minta dengan Allah moga moga bagi zam cepat sedar... Zam juga tak suka dengan orang yang nak kawan dengan zam, hanya untuk HU HA HU HA jer...(kawan untuk ketawa jer)..itu pun bahaya jugak...Apa2 pun, cuba kita hayati lagu ini yang bertajuk THAT'S WHAT FRIENDS ARE FOR nyanyian Dionne Warwick and Friends....Lagu ni zam suka sangat....Jom kita hayati...http://www.youtube.com/watch?v=ec-r17l_Blg

2 comments:

  1. zam!!! balik!!!memalam cam ni tak reti2 ker nak balik. burung pun tahu balik ke sangkar tau!!! amboi...ok tak kalau kjee berlakon jadi mak tiri hehehehe

    ReplyDelete
  2. kak gee : hehehe..baik mak..zam dah balik pun kak gee..dah sampai rumah..tgh tgk SAKA JENTAYU ni..hehehehe..nanti nak baca blog kak gee cerita hantu tu

    ReplyDelete