Wednesday, January 26, 2011

Hijau



As Salam semua. Selamat petang. Dah minum petang ker semua? Zam dah minum petang, minum Nescafe Gold dan pisang goreng..hehehehehe...Ok, kalau kita berehat dirumah, apa yang anda laku kan???..macam zam suka dengar lagu/MP4...atau dengar HI-FI...tapi perkara yang zam paling suka adalah beristirehat di luar kawasan rumah sebab ayah ada banyak tanam pokok bunga. So kalau petang (terutamanyer hari Sabtu & Ahad), zam suka lepak kat luar rumah...ada "bench" boleh duduk. Zam akan baring kat buaian tu, and ON zam nyer MP4 dan buka buku novel zam....very relaxing. Zam suka dengan tumbuh2an dan alam sekitar. Bagi zam, kalau kita nak rileks, kita pandang benda jauh atau pandang benda2 yang berwarna hijau. Memang betul, kalau nak rileks, pandang lah benda2 hijau....memang menenangkan, merihatkan minda dan mata kita....Hijau adalah lambang "tenang" untuk diri zam....bukan CEMBURU yer....

2 comments:

  1. cantiknyer gambar2. I like your bloq. kjee blum nak sampai tahap like yours. unclepali masih nk buat eksperimen lagi. i like your writing style. just be ourselves when we write kan.

    ReplyDelete
  2. kak gee : thanks kak gee..ala, kak gee boleh lebih dari zam apa..ingat unclepali cakap..slow slow..hehehehe...yup, blog kita, so kita "berkuasa" dengan language yang kita guna tapi kak gee, kita kena jaga2 jugak..sebab kalau sensitive issue, jangan cuba bangkit kan..itu jer...bloggers are free to use or express their feelings asalkan tak der dirty words, insultation to individual and condemning the country cukup..hehehehehee..kak gee, zam dah tanyer my boss, dia cakap nanti dia cari kan..the info on Datu Hardev tu...ok

    ReplyDelete