Friday, January 28, 2011

Bercuti

As Salam semua. Selamat petang. Zam lepak ni di Avenue K dengan kawan..hehehehe..What do you expect? I kan masih bujang trang tang tang lagik..so lepaklah jawapan nyer..huhuhu..Zam baru jer makan bubur nasi ayam plus lobak masin..sedap sangat..panas2 lagi tu..Cuaca diluar sana agak mendung...kalau ada matahari sikit baru lah cantik kan...boleh gi jogging..(dalam hati macam lah larat nak berjogging..sedangkan gi berlari kat TREADMILL pun bagai nak mampus termengah-mengah..ahahahaahaha)..Hari ni Jumaat, lepas kerja..banyak orang lepak kat Starbuck, Coffee Bean, The Apartment dan macam2 lagi..sebut jer cafe apa yang VOGUE DE VASS, tentu meletup penuh..tapi bagi zam, yang best lepak kat THE APARTMENT or Coffee Bean...entahlah, zam suka lepak tempat ni. Customer/pelanggan nyer pun tak busy body..busy body? yerlah, kita duduk, semua mata memandang kat kita..apa yang kita buat, semua diperhati kan..isshhh! Langsung tak der "privacy" langsung...I don't Like....chewwahhhhh!..Tapi zam terlupa, kita duduk di Malaysia..oopssss....

Yang paling tenang sekali, zam suka lepak kat Nyonya Corner kat Avenue K ni. Lagi aman damai..customer kat cafe ni memang tak ramai, tu sebab zam suka lepak sini. WI-FI nyer pun laju. Macam Starbuck (bukan nak condemn)..memang slow WI-FI nyer...Sorry Starbuck BUT I am still your No.1 Fans..huhuhuhu..it's just the matter of your WI-FI service..very the "siput"...

Berbalik kepada tajuk kita bercuti. Hurrm! Zam dah start cuti untuk tahun baru cina ni. Mula-mula bos nak bagi cuti mengikut tarikh calendar, tapi disebabkan ramai kakak2 and abang2 yang nak balik kampung di tempat kerja ku, so masa staff meeting hari tu, semua suggest untuk closed the office starting from 31st January 2011 till 6th February 2011...apa lagi, macam orang mengantuk disorongkan bantal..semua setuju.. disebabkan semua setuju, maka bos bos besar pun approve..yehhhaaaaaaa...yessszaaa...dapat pun cuti lama kan...hehehe..tapi zam belum lagi plan nak pergi mana2 lagi..entahlah, silap2 zam tak pergi mana2..duduk jer kat rumah, tak pun pergi GYM and SWIMMING at my sister house...kawan ada call, dia ajak nak pergi Melaka, tapi macam takut plak nak travel jauh2 ni..teringat plak kemalangan bas yang membabitkan ramai kenderaan dan kematian kat highway hari tu..eeee...Audzubillah! Nak mati mana2..tapi zam biarlah meninggal/bertemu ajal disebabkan sakit...hanya ALLAH yang tahu...Zam rasa macam nak round around town cuti ni..nak gi Pavillion, nak tangkap gambar dekorasi dalaman nyer...tanglung dan bunga2 merah memang cantik ..dekorasi untuk Chinese New Year 2011...merah menyala semua nyer..cakap pasal merah, masa balik dari sembahyang jumaat tadi, sempat singgah kat THE WELD ,beli T-Shirt merah..huhuhu..khas untuk pakai bila nak gi open house YTL Group nanti kat J W Marriott..hehehehe...

Sekarang ni (pada masa menaip ni), zam perasan ramai orang dah gi shopping untuk chinese new year..yerlah macam kita jugak nak RAYA..kita lagi teruk kan..belum puasa, ada yang dah pasang lagu RAYA..har! macam mana tu..ahahahahahahaha...yang shopping pun bukan kaum cina jer, kaum melayu pun nampaknyer lagi lebih...yerlah, ambil kesempatan dengan Chinese New Year nyer SALES...termasuk lah zam..kakakakakaakakakakaakakakakaa...yer, memang murah baju, seluar mahupun kasut. RENOMA, CAMEL, ZARA, MASSIMO DUTTI, semua favourite zam..tadi dah gi survey dah...huhuhuhu..siap kau yer baju baju, seluar seluar and tshirt tshirt....akakakakakkaka...tapi jangan boros yer. Kita perlu belanja sekadar yang mampu...pembaziran itu satu sifat iblis...dan BERBELANJALAH ATAS KEMAMPUAN SENDIRI...Ukur tepi kain kita, jangan ukur tepi kain orang..kalau kita ukur tepi kain orang, habis lah kita rabak...gaji rm5,000 pun tak cukup....huhuhuu

Bila dah diberi cuti ni, macam tak tahu nak buat apa, tapi dalam fikiran dah senarai kan aktiviti yang akan zam buat..aktiviti2 yang sihat yer...bukan aktiviti yang kurang sihat....kalau boleh zam nak gi tepi laut lah..dah lama sangat tak pergi tepi laut. Teringat zam pada lagu kumpulan FEMININ yang berbunyi ANGIN BAYU, MEMBAWA DIRIKU...ok stop! itu jer lirik yang zam tahu..ahahahaaha..lagu pada zaman remaja dulu dulu...ok, pada yang bercuti panjang tu, zam ucapkan selamat bercuti. Pandu cermat, ingat orang yang tersayang dan berhati2 lah dijalan raya ketika memandu...Berbelanjalah dengan berhemah yer...jangan ikutkan nafsu..hehehehehe (sambil menuding jari jugak ni)

Nak ucap KONG HEE FATT CHOY, terlalu awal..jadi next week jer lah ucap...

Salam Sejahtera semua....selamat berhujung minggu bersama orang2 yang tersayang....

As Sallam......SENYUM ITU SATU SEDEKAH

2 comments:

  1. dah senyum dah. from ear to ear hehehe

    ReplyDelete
  2. kak gee : ahahahaahhahahahhaaha..nampak tu..kat gambar profile BLOG dia tu har...tgh senyum jugak

    ReplyDelete